5η Aνοικτή Ημέρα Υδατοκαλλιέργειας - Εορτή Αγ. Ανδρέα 30 Νοεμβρίου 2023

5η Aνοικτή Ημέρα Υδατοκαλλιέργειας - 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

προς τιμήν του Αγίου Ανδρέα

Το Τμήμα Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του Πανεπιστημίου Πατρών διοργάνωσε διημερίδα προς τιμήν του Αγίου Ανδρέα (Αλιέα στο επάγγελμα), η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του τμήματος, με την υποστήριξη της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιεργειών (ΕΛΟΠΥ).

Ενημερωθείτε αναλυτικότερα για την ημερίδα εδώ.


Εκπαιδευόμενοι στο Μέλλον της Υγείας των Υδρόβιων Οργανισμών και της Μεσογειακής Ιχθυοκαλλιέργειας

Εκπαιδευόμενοι στο Μέλλον της Υγείας των Υδρόβιων Οργανισμών και της Μεσογειακής Ιχθυοκαλλιέργειας

Μια ημερίδα που συνδιοργανώθηκε από την εταιρία AQUA VET A.E και του Tμήματος Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Παν/μίου Πατρών. Μαθήματα από μια πολυδιάστατη, διεθνή ημερίδα εφ’ όλης της ύλης, για ιχθυοκαλλιεργητές, ακαδημαϊκούς, φοιτητές, φορείς και επαγγελματίες υγείας. Στην ημερίδα συμμετείχαν με παρουσίαση Ο κος Θεοδώρου Ιωάννης (Αν. Καθ. Τμ. Αλιείας & Υδατ/γειών, Παν/μιο Πατρών) και βασικός συνδιοργανωτής της ημερίδας, και ο κος Ι. Χατζηλυγερούδης (Καθηγητής, Τμ. Μηχανικών Η/Υ, Παν/μιο Πατρών).

Μια βοήθεια για τη διατήρηση του ωκεανού μας προωθώντας τη βιώσιμη μπλε οικονομία και αναλαμβάνοντας δράση. EMD In My Country.

Ενημερωθείτε αναλυτικότερα για την ημερίδα εδώ.

Δείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα της ημερίδας.


Εκπαιδευτική Επίσκεψη Γυναικών στις Υδατοκαλλιέργειες στο Μεσολόγγι - Πρόγραμμα FAO GFCM σε Συνδιοργάνωση με HAPO και FEAP

Moving forward from Low trophic aquaculture to AI intensive fish farming applications

The role of Dept of Fisheries & Aquaculture, U. Patras, Missolonghi

Εκπαιδευτική Επίσκεψη Γυναικών στις Υδατοκαλλιέργειες στο Μεσολόγγι - Πρόγραμμα FAO GFCM σε Συνδιοργάνωση με HAPO και FEAP

Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή Υδατοκαλλιέργειας - Scientific Advisory Committee on Aquaculture (CAQ)

Training for young women in aquaculture

Greece, 11–18 June 2023

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης νέων γυναικών στις υδατοκαλλιέργειες της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Υδατοκαλλιέργειας - Scientific Advisory Committee on Aquaculture (CAQ), της Γενικής Επιτροπής για την Αλιεία στην Μεσόγειο (GFCM) του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) σε συνδιοργάνωση με τον Σύνδεσμο Ευρωπαίων Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας και την Ελληνική Ομάδα Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) πραγματοποιήθηκε επίσκεψη νέων γυναικών από τις χώρες της Μεσογείου στις υδατοκαλλιέργειες.

Η διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Δρ. Άλκηστης Παρπούρα, αφού καλωσόρισε την ομάδα των νέων γυναικών των χωρών της Μεσογείου προλόγισε την εκδήλωση αναλύοντας τις τεχνικές διαχείρισης της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου.

Την σημαντικότητα της εκπαίδευσης στην ανάπτυξη των Ελληνικών Υδατοκαλλιεργειών και τον ρόλο του Τμήματος Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του Πανεπιστημίου Πατρών το οποίο εδρεύει στο Μεσολόγγι στην ανάπτυξη των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών δόθηκε από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ιωάννη Θεοδώρου.

Οι σύγχρονες τάσεις από τα εκτατικά συστήματα στην εντατική υδατοκαλλιέργεια και την χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης αναλύθηκε από τον Δρ. Δημήτρη Κ. Γκίκα εξηγώντας τα αποτελέσματα της ερευνητικής προσπάθειας FishAI.

Δείτε την παρουσίαση του Τμήματος Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας και του Προγράμματος FishAI


Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας - Δράσεις για την Προστασία και την Αποκατάσταση των Υγειονομικών Οργανισμών

Ημερίδα Διαχείριση Υγείας Μεσογειακής Ιχθυοκαλλιέργειας

To Tµήµα Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και η AQUA VET AE σε συνεργασία με την PHARMAO, τnv ICTIOVET, το πρόγραμμα FISHAI, το πρόγραμμα PINNA SOS και άλλους εξαιρετικούς συναδέλφους παρουσιάζουν προκλήσεις και λύσεις μοντέρνου εμβολιασμού, αναδεικνύουν και εξηγούν καινοτόμες μεθόδους διάγνωσης, αναλύουν τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στην ιχθυοκαλλιέργεια και εξετάζουν την αλληλεπίδραση των παθογόνων με το περιβάλλον.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας.