Εκπαιδευτική Επίσκεψη Γυναικών στις Υδατοκαλλιέργειες στο Μεσολόγγι - Πρόγραμμα FAO GFCM σε Συνδιοργάνωση με HAPO και FEAP

Moving forward from Low trophic aquaculture to AI intensive fish farming applications

The role of Dept of Fisheries & Aquaculture, U. Patras, Missolonghi

Εκπαιδευτική Επίσκεψη Γυναικών στις Υδατοκαλλιέργειες στο Μεσολόγγι - Πρόγραμμα FAO GFCM σε Συνδιοργάνωση με HAPO και FEAP

Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή Υδατοκαλλιέργειας - Scientific Advisory Committee on Aquaculture (CAQ)

Training for young women in aquaculture

Greece, 11–18 June 2023

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης νέων γυναικών στις υδατοκαλλιέργειες της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Υδατοκαλλιέργειας - Scientific Advisory Committee on Aquaculture (CAQ), της Γενικής Επιτροπής για την Αλιεία στην Μεσόγειο (GFCM) του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) σε συνδιοργάνωση με τον Σύνδεσμο Ευρωπαίων Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας και την Ελληνική Ομάδα Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) πραγματοποιήθηκε επίσκεψη νέων γυναικών από τις χώρες της Μεσογείου στις υδατοκαλλιέργειες.

Η διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Δρ. Άλκηστης Παρπούρα, αφού καλωσόρισε την ομάδα των νέων γυναικών των χωρών της Μεσογείου προλόγισε την εκδήλωση αναλύοντας τις τεχνικές διαχείρισης της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου.

Την σημαντικότητα της εκπαίδευσης στην ανάπτυξη των Ελληνικών Υδατοκαλλιεργειών και τον ρόλο του Τμήματος Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του Πανεπιστημίου Πατρών το οποίο εδρεύει στο Μεσολόγγι στην ανάπτυξη των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών δόθηκε από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ιωάννη Θεοδώρου.

Οι σύγχρονες τάσεις από τα εκτατικά συστήματα στην εντατική υδατοκαλλιέργεια και την χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης αναλύθηκε από τον Δρ. Δημήτρη Κ. Γκίκα εξηγώντας τα αποτελέσματα της ερευνητικής προσπάθειας FishAI.

Δείτε την παρουσίαση του Τμήματος Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας και του Προγράμματος FishAI